in

Onboard bij de Ferrari 246 Dino F1 op Zandvoort

We zagen eerder al onboard beelden van de Tyrrell P34 zeswieler op Circuit Zandvoort, gemaakt door Robbert Alblas tijdens de Historic Grand Prix. Nu heeft Alblas een nieuwe video gemaakt, ditmaal onboard bij de Ferrari 246 Dino F1.

De Ferrari 246 F1 Dino werd voor het eerst gebruikt in het 1958 Formule 1-seizoen. De raceauto werd aangedreven door een atmosferische 2.5-liter 65-graden V6-motor met 280 pk bij 8.500 toeren per minuut. De Dino V6 was de eerste zescilinder ooit in Formule 1 en coureur Mike Hawthorn zou het kampioenschap van 1958 direct binneslepen, waarbij het team de tweede plaats behaalde in het constructeurskampioenschap achter Vanwall. De 246 F1 Dino zou in gebruik blijven tot en met 1960 en Phil Hill zou dat jaar de laatste coureur zijn die een race won in een auto met voorin geplaatste motor. Regelgeving die de motorinhoud voor 1961 tot 1,5 liter beperkte, evenals de opkomst van concurrenten met middenmotoren, betekende het einde van de 246 F1 Dino.

Tijdens de Historic Grand Prix bestuude Richard Wilson de Ferrari over Circuit Zandvoort. Zet je koptelefoon op en geniet van de schreeuwende Ferrari V6 en de beelden in 4K!

Video: Onboard bij de Ferrari 246 Dino F1 op Zandvoort

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Skoda-bestuurder heeft hackelijk moment op de A1

Skoda-bestuurder heeft hachelijk moment op de A1

mclaren-speedtail-vs-bugatti-chiron-drag-race

Dragrace: McLaren Speedtail vs Bugatti Chiron