in

Onboard bij de nieuwe handgeschakelde BMW G82 M4

De nieuwe BMW M4 en zijn grotere broer de M3 worden in september officieel onthuld. Maar vandaag heeft BMW alvast wat specificaties en video’s gepubliceerd van de snelle sportauto’s.

De G80 M3 en G82 M4 worden uitgerust met de S58B30-motor onder de kap. Deze zes-in-lijn met twee turbo’s is standaard goed voor 480 pk en 550 Nm koppel. Wat eveneens standaard is, is de handgeschakelde zesbak die het vermogen overbrengt naar de achterwielen. Een achttraps automaat is optioneel, maar zeg nou zelf, wie wil er na het zien van onderstaande video nog een automaat?

De Competition-uitvoering wordt nog iets krachtiger met 510 pk en 650 Nm koppel. Standaard heeft de Competition een achttraps automaat en xDrive vierwielaandrijving, maar optioneel kan het vermogen ook uitsluitend naar de achterwielen gestuurd worden.

In onderstaande video gooit een van BMW’s testrijders de nieuwe G82 M4 over het Sachsenring circuit.

Video: Onboard bij de nieuwe handgeschakelde BMW M4

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Ford Mustang GT die de Cannonball Run deed in 25 uur en 55 min

De Ford Mustang GT die de Cannonball Run deed in 25 uur en 55 min

Politie achtervolgt VW Golf door Utrecht

Politie achtervolgt VW Golf door Utrecht