in

Onboard LaFerrari op de Nordschleife

In handen van testrijders heeft de LaFerrari diverse malen de Nürburgring Nordschleife bezocht, niet dat er ook maar iets bekend is gemaakt over tijden overigens. De hypercar zou sneller moeten zijn dan de recordhouder, de Porsche 918 Spyder, maar dan moet er wel iemand zijn die een onboardcamera en LaFerrari mee durft te nemen naar de Eifel.

Dat is precies wat er afgelopen weekend gebeurde, ‘Powerslider’ is een Italiaan met een prachtige collectie supercars en ditmaal nam hij zijn zwarte LaFerrari mee voor een rondje over het 20.8 kilometer lange circuit. Het rondje staat inmiddels op zijn YouTube-kanaal en ondanks dat de BTG tijd tegen de 9 minuten aan zit is het geweldig om te zien dat iemand zijn 2 miljoen kostende hypercar gebruikt waarvoor hij gemaakt is.

De stability control laat hij verstandig aan staan, behalve bij langzame bochten waar hij even een kleine powerslide kan doen. Zelf zegt hij: “My second lap in a wet day. I was going not too fast because I was checking where I could push and where I couldn’t. Going so slow, most of the times I was reaching the same speed that I was reaching with the 458 Speciale going fast on dry Tarmac.”

Hij is bij lange na geen professionele coureur, gewoon iemand die geniet van zijn collectie en van het rijden met supercars op het circuit. Briljant toch!

Video: Onboard LaFerrari op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zo werd de allerlaatste Bugatti Veyron gemaakt

Zo werd de allerlaatste Bugatti Veyron gemaakt

Big Muscle - Een Chevy Pick-up geïnspireerd door de Zonda R

Big Muscle – Een Chevy Pick-up geïnspireerd door de Zonda R