in

Onboard Rally Sweden: Sebastien Ogier vs Sebastien Loeb

Net als voorgaande jaren leidt er een Sébastien het World Rally Championship, ditmaal is het echter niet Sébastien Loeb maar Sébastien Ogier. De twee Fransmannen hebben een interessante historie samen dus we blikken even terug.

In 2011 maakte Sébastien Ogier de overstap van het Citroën junior team naar het Citroën World Rally Team. Als teamgenoot van Loeb won hij 2 van de eerste 4 rally’s, een sensatie en fikse rivaliteit stond op het punt van beginnen. Tijdens de 9e rally van 2011, de Rally van Duitsland, barstte de bom. Loeb leidde aan het einde van de eerste dag voor Ogier en het team besloot dat beide coureurs hun positie moesten behouden. Sébastien Ogier was furieus. Alsof het lot ermee speelde kreeg Loeb een lekke band en verloor 1 minuut op Ogier, die de rally uiteindelijk won en sprak van gerechtigheid.

Niet veel later maakte Loeb bekend nog twee jaar voor Citroën te rijden en met teamorders in het contract opgenomen leek er geen plek meer voor Ogier. De jongste van de twee Sébastien’s besloot te vertrekken en bij Volkswagen te tekenen.

Nu, in 2013, nemen Sebastien Loeb en Sebastien Ogier het wederom tegen elkaar op. Loeb won de Rally van Monaco en Ogier de Rally van Zweden. Het duo zal echter maar tot 4 gezamenlijke rally’s komen dit jaar aangezien Loeb geen volledig seizoen rijdt, iets wat Sebastien Ogier betreurt. “It would have been nice to compete against him on a fair deal this time. It’s a shame that he stopped his career, but we have to accept it“. Het had een bijzonder mooi WRC kampioenschap kunnen worden met een strijd tussen de twee Sébastien’s, dit zal helaas niet gebeuren dus er rest ons niets anders dan te genieten van de Rally’s waar zij gezamenlijk aan deelnemen.

In onderstaande video rijden we onboard mee bij beide heren op dezelfde stage tijdens Rally Sweden. Wil je de WRC 2011 Season Review nog eens op je gemak bekijken dan kan dat hier.

Video: Sebastien Ogier vs Sebastien Loeb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurder trekt pistool maar vergeet de handrem

Bestuurder trekt pistool maar vergeet de handrem

Top Gear Season 19 Episode 5

Top Gear Season 19 Episode 5