in

One-Off Ferrari 250 SWB Breadvan Crasht tijdens Le Mans Classic

Naast de Grand Prix van Groot-Brittannië werd afgelopen weekend ook de tweejaarlijkse Le Mans Classic verreden. Tientallen kostbare klassieke raceauto’s kwamen in actie op Circuit de la Sarthe, maar niet elke auto kwam ongeschonden uit de strijd.

De one-off Ferrari 250 SWB “Breadvan”, hier te zien in betere tijden, knalde tegen de bandenstapel bij het uitkomen van een van de chicanes. Zoals je kunt zien heeft de carrosserie flink wat schade opgelopen, is de rechterdeur eraf en staat het rechter voorwiel ook niet helemaal zoals het hoort. Gelukkig kon coureur Lukas Halusa ongedeerd uitstappen, maar die zal wel slecht geslapen hebben van deze crash. De waarde van de Ferrari 250 SWB Breadvan wordt geschat tussen de 25 en 30 miljoen dollar.

Begin vorig jaar bracht carrosseriebouwer Niels van Roij Design nog een ode uit aan de one-off auto uit 1962, met een Breadvan-project op basis van een Ferrari 550 Maranello. Lang niet zo mooi als het origineel, maar wel uniek.

Video: One-Off Ferrari Breadvan Crasht tijdens Le Mans Classic

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pagani Huarya

Nieuwe Pagani Huarya gespot op Goodwood

Klokje Rond - Toyota Prius met 501.235 km

Klokje Rond – Toyota Prius met 501.235 km