in

Ontmoet Nissan’s Nurburgring Testrijder

Ieder merk met sportieve ambities test haar auto’s op de Nurburgring. Daarvoor heeft men speciale testrijders in dienst die duizenden ronden op de Ring afleggen om de auto in kwestie zo goed mogelijk te maken. Neem Hiroyoshi Kato, Technical Meister bij Nissan.

Bijna 30 jaar geleden kwam deze Japanner voor het eerst naar Duitsland om een auto op het legendarische circuit te testen. Sindsdien heeft Kato-san een nauwe band met zowel Nissan en de Nordschleife. Hij had een grote hand in de ontwikkeling van de Nissan R32, R33 en R34 Skyline GT -R. Voor de ontwikkeling van de Nissan GT-R Nismo deed Nissan een beroep op echte coureurs als Buemi en Krumm, zij zetten de snelle tijden neer en ontwikkelen de auto op het circuit.

Hiroyoshi Kato richtte zich voornamelijk op de circuit-straat balans, iets wat de 55-jarige helemaal geen probleem vond gezien zijn leeftijd. Coureurs kunnen een krachtige auto namelijk onder controle houden, normale bestuurders hebben daar wat meer moeite mee en dus polijst Kato de scherpe randjes van de GT-R Nismo. Een interessante video om te zien dus scroll snel naar onder.

Video: Ontmoet Nissan’s Nurburgring Testrijder

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Diablo straft eigenaar voor showen

Lamborghini Diablo straft eigenaar voor showen

IndyCar Pitstop gefilmd via Google Glass

IndyCar Pitstop gefilmd via Google Glass