in

Op de Rollenbank – Alpine A110

De nieuwe Alpine A110 is een moderne interpretatie van het origineel dat tussen 1961 en 1977 werd gebouwd. Het is een kleine, lichtgewicht sportauto die dankzij een alluminium carrosserie in standaardtrim slechts 1.080 kg weegt. Met zo weinig gewicht heeft de Alpine A110 geen grote motor nodig om snel te zijn, een 1.8-liter viercilinder turbomotor is voldoende.

Erik Robys is een echte Renault-liefhebber en dan is een Alpine A110 natuurlijk het ultieme bezit. Hij ratelt de cijfers zo op; 252 pk en 320 Nm koppel volgens fabrieksopgave. Of dat vermogen geleverd wordt, daar twijfelt Erik echter een beetje aan.

Als we kijken naar andere modellen van Renault Sport dan hoeft hij zich geen zorgen te maken. Deze Megane RS, Twingo RS en Clio V6 haalden allemaal netjes hun fabrieksopgave en vaak zelfs meer.

Video: Op de Rollenbank – Alpine A110

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tour door Pagani's nieuwe museum en fabriek

Neem een tour door Pagani’s nieuwe museum en fabriek

296 GTB en 812 Comp

Van Stokkum gaat met 830 pk op pad in de regen