in

Petrolicious – Alpine A110

Onmogelijk klein, licht, snel en luid. Alpine’s sportwagens blonken uit in zowat elke vorm van motorsport waaraan ze deelnamen, maar vooral rally en hillclimb. De auto’s zijn uniek en dat bewoog Jürgen Clauss ertoe om ze te gaan verzamelen en restaureren, eerst als hobby maar later professioneel voor zijn bedrijf Alpinelab.

Clauss is zeer toegewijd aan de details tijdens het restaureren, ieder component heeft iets bijzonders en moet perfect zijn. “Soms als ik mijn garage binnenstap verbaas ik mij dat het al 30 jaar geleden is en de Alpine nog steeds zo’n aantrekkringskracht heeft op mij. Ik kijk er nog steeds graag naar en vind het leuk om er iedere aan te werken en in te rijden .Voor mij zullen ze altijd iets unieks hebben.

In eerste instantie richtte Clauss zich op de straatversies van de Alpine A100, maar hij droomde altijd van een Alpine raceauto. Een voor een verkocht hij zijn straatauto’s en daar kwamen raceauto’s voor in de plaats, waarvan we er in deze video één zien.

Video: Petrolicious – Alpine A110

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Martin Brundle test Mercedes W06

Martin Brundle test 2015 Mercedes W06

Mercedes CLS63 AMG Burnout

Mercedes CLS63 AMG maakt enorme burnout in winkelstraat