in

Op de Rollenbank – Honda Civic Type R

De nieuwe Honda Civic Type R is nog niet zo lang geleden onthuld en we schrokken van het  stevige prijskaartje dat de hot hatch heeft in Nederland: 80 mille!  Dan biedt een occasion de oplossing want de vierde generatie Civic Type R heeft 320 pk op de voorwielen en dat is slechts 10 pk minder de de nieuwste uitvoering.

De 2.0-liter turbocharged viercilinder produceert naast 320 pk nog eens 400 Nm koppel, volgens fabrieksopgave. We hebben hier echter niet met een standaard Civic Type R te maken, eigenaar Anne van der Ploeg heeft de Honda laten tunen en hoopt op 380 pk en 480 Nm koppel.

Op de Rollenbank bij Beek Auto Racing wordt onderzocht hoeveel vermogen de tuning heeft opgeleverd. De eigenaar heeft er 100-octaan brandstof ingestopt voor het beste resultaat en dat is achteraf gezien een slimme keuze. De viercilinder staat namelijk nogal krap!

Video: Op de Rollenbank – Honda Civic Type R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Porsche 911 driftauto heeft een LS V8-motor

Deze Porsche 911 driftauto heeft een LS3 V8-motor

Esteban Ocon test Alpine A110 RS Prototype op de Nürburgring

Esteban Ocon test Alpine A110 RS Prototype op de Nürburgring