in

Op de Rollenbank – Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar

Normaal gesproken zien we in ‘Op de Rollenbank’ auto’s die niet getuned zijn. De bedoeling van dit item is namelijk dat het gemeten resultaat vergeleken wordt met de fabrieksopgave. Voor nu maakt Autoweek echter een uitzondering en zien we opgevoerde auto’s. We hebben al een aantal getunede bakken gezien, BMW M235i, Mazda 3 MPS, A45 AMG, maar nog geen SUV die gekieteld is.

Deze Volvo XC90 T8 is onder handen genomen door huistuner Polestar. Eerlijk gezegd is er niet heel veel vermogen bijgekomen, 14 pk en 40 Nm koppel. Het grootste en meest merkbare verschil is de automaat, daarvan is de software aangepast zodat de bak wat sportiever schakelt. Aldus de eigenaar.

Of de dubbel geblazen 2.0-liter viercilinder in combinatie met het hybride-systeem daadwerkelijk 422 pk en 680 Nm koppel levert, dat wordt uitgezocht op de rollenbank van Beek Auto Racing. En dat gaat toch wat moeilijker dan verwacht.

Video: Op de Rollenbank – Volvo XC90 T8 Polestar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen Golf R Variant gespot

Volkswagen Golf R Variant gespot

Van Stokkum test Mercedes-AMG SLS Black Series

Van Stokkum test Mercedes-AMG SLS Black Series