in

Op de Rollenbank – Honda Integra Type R

Je kunt gerust stellen dat Marcel Oosterveer een echte liefhebber is van de Honda Integra Type R, hij liet zijn exemplaar namelijk helemaal vanuit Japan naar Nederland komen. Deze DC5 Integra Type R werd alleen voor de Japanse markt gebouwd en dat wil zeggen dat het stuur aan de rechterkant zit. Maar hij beschikt ook over een heerlijk lijstje specificaties.

De DC5 Type R werd standaard geleverd met een K20a 220 pk sterke 2.0-liter DOHC i-VTEC viercilinder. Verder werd hij standaard voorzien van Recaro zetels, Brembo remmen, een close-ratio zes-versnellingsbak, een limited-slip differentieel en stijvere vering. Deze auto is overduidelijk gebouwd om af en toe het circuit te bezoeken en dat doet Marcel dan ook op Zandvoort en Assen.

We hebben twee keer eerder een Honda op de rollenbank gezien, een S2000 en een NSX-T. Over het algemeen zijn de Japanners vrij betrouwbaar als het aankomt op fabrieksopgave, hoe zou het zitten met dit exemplaar?

Video: Op de Rollenbank – Honda Integra Type R

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Het verhaal achter de recordbrekende topsnelheid van de McLaren F1

Het verhaal achter de recordbrekende topsnelheid van de McLaren F1

Black Series Test

Carfection test drie Black Series modellen