in

Opel Kadett C Coupé V8 GT/R is de dikste Kadett ooit

Opel staat niet echt bekend om haar sportieve modellen, natuurlijk is er de Astra OPC maar een echte sportauto om te concurreren met de M3, C63 AMG en RS5 is er helaas niet.

Vroeger had men nog de Opel Kadett C, de laatste echte Kadett omdat deze versie nog uitgerust was met achterwielaandrijving. Deze uitvoering zien we nog regelmatig bij hillclimbs opduiken, uiteraard behoorlijk gemodificeerd. Echter, zo extreem als dit exemplaar zagen we niet eerder.

Wat we hier zien is de Opel Kadett C Coupé V8 GT/R van Holger Hovemann. De verbrede Opel carrosserie rust op een Corvette C4 ZR1 chassis en de motor is een 5.7-liter V8 van Lotus. Met 600 pk en een gewicht van slechts 1000 kilogram is de vermogens-gewichtsverhouding 1,6 kg/pk. Natuurlijk kunnen we niet echt meer spreken van een Opel maar dat mag de pret niet drukken. Zie hem in actie tijdens de Osnabrücker Bergrennen door hieronder op play te klikken.

Video: Opel Kadett C Coupé V8 GT/R

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurder zit achterin om Active Lane Control te testen

Bestuurder zit achterin om Active Lane Control te testen

24 uur van Spa-Francorchamps 2014 Highlights

24H Spa-Francorchamps 2014 Highlights