in

Opgevoerde Seat Arosa Diesel vs BMW M5

Darkside Developments is verantwoordelijk voor deze opgevoerde Seat Arosa Diesel. Dit bedrijf is gespecialiseerd in dieselauto’s en toverde de kleine Arosa om tot serieuze dragracer.

De dieselmotor in de Arosa heeft een complete upgrade gekregen en een turbo, welke opereert bij 4.0 bar, van een John Deere landbouwmachine. Daarnaast is er een Nitrous Oxide System aanwezig wat vermogen opkrikt naar 550 pk en 880 Nm koppel. De pk’s worden losgelaten op de voorwielen middels een handgeschakelde versnellingsbak.

Om goed te demonstreren hoe snel deze Seat Arosa is plaatste AutoCar een nieuwe BMW M5 naast de hatchback. De nieuwe M5 is buitengewoon snel in een rechte lijn, dankzij 600 pk en vierwielaandrijving. Nul tot honderd gaat in iets meer dan 3 seconden en de kwart mijl in ongeveer 10 seconden. Dat is een geweldig resultaat voor een luxe sedan van 1.930 kg, maar is het genoeg om een diesel Seat te verslaan?

Video: Opgevoerde Seat Arosa Diesel vs BMW M5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NASCAR Daytona 2018

De Daytona 400 was een Demolition Derby

Uitval-Max-Verstappen

Max Verstappen valt uit in Engeland + onboard radio