in

Originele ’68 Bullitt Mustang geveild voor miljoenen

Toen Ford in 2018 zijn nieuwe “Bullitt” Mustang onthulde, bracht het één van de twee originele GT-fastbacks mee die in de film “Bullitt” werden gebruikt om de presentatie op te vrolijken. De auto, die de afgelopen 46 jaar in dezelfde familie is gebleven, is op een veiling verkocht voor $3,4 miljoen, waardoor het de meest waardevolle Mustang op aarde is.

De Mustang, een model uit ’68, is verre van standaard, hij is zwaar aangepast voor de film met verstevigde wielophanging om de diverse sprongen te verwerken en extra vermogen.

De vader van Robert Kiernan kocht de auto voor $3500 en gebruikte hem dagelijks. Steve McQueen probeerde de beroemde Mustang in 1977 nog te kopen, maar Kiernan behield de auto tot zijn dood in 2014.

Pas een jaar nadat de nieuwe Bullitt Mustang werd onthuld, kondigde Mecum aan dat ze de originele “Bullitt” Mustang zouden gaan veilen tijdens het evenement in Kissimmee, Florida.
De verkoopprijs van $3,4 miljoen is genoeg om de enig bestaande Shelby GT500 Super Snake uit 1967 te verslaan, die vorig jaar voor $2,2 miljoen verkocht.

In de onderstaande video kun je de Bullitt-achtervolgingsscène met Steve McQueen opnieuw beleven of de veiling van de duurste Ford Mustang bekijken.

Video: Originele ’68 Bullit Mustang geveild voor miljoenen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Stopt-de-Tesla-voor-een-STOP-bord

Stopt de Tesla voor een STOP bord

Top-10-Formule 1-races

De mooiste Formule 1-races van het afgelopen decennium