in

Pagani Huayra R getest op Spa-Francorchamps

Davide Cironi is een geluksvogel! In 2021 mocht hij op het circuit van Imola de Pagani Zonda Revolucion testen en recentelijk werd hij uitgenodigd op Spa-Francorchamps om te rijden met de nieuwe Pagani Huayra R.

Het circuit van SPA-Francorchamps heeft weinig geluidsvrije dagen gedurende het jaar, afgezien van essentiële sportevenementen zoals de Formule 1, het FIA WEC en de 24-uursrace. Pagani had echter twee volle dagen beschikbaar voor zijn “Arte in Pista”-programma, waarin enthousiaste eigenaars hun Huayra R kunnen uitproberen onder begeleiding van een heel team aan monteurs en instructeurs.

Met een van de auto’s die niet voor klanten bestemd is, mocht Davide ondervinden wat dit programma in zijn geheel inhoudt. Het is een tot in de puntjes verzorgd programma waarbij het circuit en de Huayra R tot in detail worden besproken, alvorens eigenaren de baan op gaan met coach Andrea Montermini. Er is zelfs een fysiotherapeut aanwezig om coureurs onder handen te nemen die last hebben van de G-krachten.

De Pagani Huayra R heeft drie racemodi, map 1 voor in de regen, map 2 voor medium grip omstandigheden en map 3 voor de volle 850 pk als de baan veel grip heeft. Davide begint zijn eerste run in map 2, waarbij het vermogen in de eerste drie versnellingen beperkt wordt. In de tweede run gaat de V12-motor echter in stand 3 en krijst hij tot 9.000 toeren.

Bekijk zijn verslag hieronder en zet de ondertiteling aan, tenzij je Italiaans heel goed is.

Video: Pagani Huayra R getest op Spa-Francorchamps

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW Dragrace

BMW M3 Touring racet tegen BMW X5M

3500 pk Nissan GT-R wint TX2K23

3500 pk Nissan GT-R wint TX2K23 met 382 km/h