in

Pagani Zonda HP Barchetta crasht tijdens supercar event

In Kroatië vind dit weekend de Supercar Owners Circle plaats. Een zeer exclusief evenement met de duurste hypercars ter wereld. Onder de deelnemende auto’s was ook een Pagani Zonda HP Barchetta, waarvan er slechts drie zijn gemaakt met naar verluidt een waarde van 15 miljoen euro.

In een video gemaakt door een toeschouwer zien we hoe de stoet met hypercars passeert. Geen van de auto’s rijdt hard, maar we zien wel dat de bestuurder van de Pagani het gaspedaal heel eventjes wat dieper intrapt, waarna de achterkant uitbreekt. Op dat moment komt er toevallig tegemoetkomend verkeer aan en het resultaat is een akelige aanrijding.

De Pagani Zonda HP Barchetta liep behoorlijk wat schade door de aanrijding. Zowel de voor- als de achterste wielkast zijn beschadigd en door de klap is de linker achterwielophanging compleet van de auto gerukt. Ook de achterbumper, diffuser en onderkant zijn aan stukken gescheurd.

De bestuurders bleven ongedeerd tijdens deze aanrijding.

Video: Pagani Zonda HP Barchetta crasht tijdens supercar event

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Verstappen vs Leclerc in kwalificatie Dutch GP

Verstappen vs Leclerc in kwalificatie Dutch GP

Christian Horner Post-Race Dutch Grand Prix 2022

Christian Horner blikt terug op Dutch Grand Prix