in

Pagani Zonda HP Barchetta

Pagani heeft onverwacht nog een ‘laatste’ Zonda-model onthuld, deze keer is het de Zonda HP Barchetta en het is een Zonda zoals we het nog nooit eerder hebben gezien. Het is perfecte Pagani Zonda in de ogen van Horacio Pagani, oprichter van het Italiaanse supercarmerk, en dit is zijn exemplaar.

Pagani gaat naast dit exemplaar van Horacio nog twee exemplaren van de 1.250 kilogram zware Zonda HP Barchetta bouwen en die twee zijn al verkocht aan verzamelaars. De HP Barchetta heeft een aantal opvallende designelementen, zoals de gehalveerde voorruit, de panelen over de achterste wielen en een enorme luchthapper boven de open cockpit. Achterin ligt de bekende 7,3-liter grote, 760 pk sterke AMG V12 die gekoppeld is een een handgeschakelde versnellingsbak.

Officieel is de productie van de Zonda geëindigd in 2011, maar er verschijnen nog steeds diverse one-offs. Het lijkt er dus sterk op dat als klanten maar genoeg geld op tafel leggen, Pagani gewoon Zonda’s blijft bouwen. Daar zal deze HP Barchetta niets aan veranderen denken wij.

Video: Pagani Zonda HP Barchetta

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Spyker C8 Preliator Spyder

Spyker C8 Preliator Spyder bij Pebble Beach Concours d’Elegance

Max Spa F1 2017

Max oefent alvast een rondje Spa met F1 2017