in

Pagani Zonda Revolucion Shakedown

Ook al is de Huayra al enige tijd in productie, zijn voorganger weigert het op te geven. Dit is de Pagani Zonda Revolucion en dit zou echt de laatste, laatste, laatste versie moeten zijn van de Zonda. Stiekem hopen wij van niet, die Zonda’s zijn veel te gaaf!

De Revolucion is de laatste in een serie van circuitauto’s van de hypercar, een opvolger van de Zonda R en de Zonda R Evolution. De Zonda Revolucion is strikt beperkt tot 5 modellen, ieder met een carbon-titanium monocoque en een rijklaar gewicht van 1070 kg. De AMG Mercedes motor is een evolutie van de motor die in de Zonda R ligt. De 6.0-liter V12 levert nu een vermogen van 800 pk en 730 Nm koppel, wat resulteert in een vermogen-gewichtsverhouding van 748 pk per ton.

De Revolucion kost 2.2 miljoen euro, plus belastingen, en in deze video van Shmee150 zien we de Pagani Zonda Revolucion voor het eerst in actie. Hopelijk krijgen we hier nog veel meer van te zien.

Video: Pagani Zonda Revolucion Shakedown

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tom Coronel test BMW M3 DTM

Tom Coronel test BMW M3 DTM

Loeb Krijgt WTCC Les van Yvan Muller

Loeb krijgt WTCC-les van Yvan Muller