in

Pagani Zonda vs Pagani Huayra

Wij hebben nog niet eerder een vergelijking gezien tussen beide modellen van Pagani. Dat zal wellicht te maken hebben met het feit dat het niet makkelijk is om iemand te vinden die zijn Pagani uit wil lenen, en dan ook nog gelijktijdig met elkaar.

Peter Read is daarom een gelukkig man, hij is de eigenaar van beide auto’s. De Pagani Zonda is in principe een vijftien jaar oud concept, tot in perfectie gepolijst in talloze uitvoeringen. Het concept is altijd hetzelfde gebleven, een atmosferische middenmotor met een handgeschakelde transmissie en extreme styling. De 7,3-liter AMG V12 werd speciaal gebouwd voor Pagani en is wellicht de best klinkende motor aller tijden.

De Pagani Huayra is veel geavanceerder, heeft actieve aerodynamica en een semi-automatische versnellingsbak met zeven verzetten. De twin turbo 6.0-liter V12 levert 750 pk en klinkt alsof er een vliegtuig opstijgt. Dat was ook het hele idee achter de auto, Horacio Pagani wilde het gevoel van een straaljager overbrengen op de bestuurder.

In onderstaand video worden beide auto’s met elkaar vergeleken. Het is geen Chris Harris productie dus verwacht geen Pagani’s die tot het uiterste gepusht worden, gewoon een informatieve video van twee indrukwekkende machines. Naar welke Pagani gaat jouw voorkeur uit.

Video – Zonda vs Huayra

Pagani Zonda vs Pagani Huayra

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *