in

Pambuffetti PJ-01 is een nieuwe Italiaanse hypercar

Zoek je iets exclusievers als een Ferrari, Lamborghini of Pagani, dan kun je nu aankloppen bij een nieuwe Italiaanse fabrikant: Pambuffetti. Het merk werd in 2018 opgericht door Juri Pambuffetti en in 2021 presenteerde hij zijn eerste auto; de PJ-01.

De productie van de PJ-01 is gelimiteerd op 25 stuks en de kleine fabrikant hoopt zes auto’s per jaar te kunnen bouwen tegen een prijs van 1,5 miljoen euro, ex belastingen. Daarvoor krijgt de klant een geheel uit carbon fiber opgetrokken hypercar die slechts 1.100 kg weegt met een 5,2-liter V10-motor die 800 pk en 820 Nm produceert.

De aandrijflijn is een beetje een mysterie. Er wordt op de website van Pambuffetti namelijk met geen woord gerept over de krachtbron. We zijn er vrij zeker van dat het een Lamborghini Huracan-motor is met supercharger, maar zeker weten doen we het niet. De sequentiële versnellingsbak bak is volledig aanpasbaar aan de wensen van de bestuurder, van de versnellingsbakverhouding tot aan de software.

Weet Pambuffetti zich staande te houden in de markt van exotische auto’s? De geschiedenis leert dat de meeste nieuwe fabrikanten in deze markt na een paar jaar failliet zijn of heel stil worden, zoals Mazzanti bijvoorbeeld. We hopen natuurlijk dat het Pambuffetti een groot succes wordt en om dat te bewerkstelligen werd dit groene exemplaar naar Dubai verscheept om daar potentiële kopers te trekken.

Video: Pambuffetti PJ-01 is een nieuwe Italiaanse hypercar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota Tundra vs Volvo XC90

Toyota Tundra vs Volvo XC90 crashtest toont enorm verschil

Doorzichtige versnellingsbak toont de werking

Doorzichtige versnellingsbak toont de werking