in

Pastrana verbreekt record Mt. Washington Hillclimb

In 2017 zette Travis Pastrana een recordtijd neer op de Mount Washington Hillclimb, waarbij hij het angstaanjagende hooggelegen parcours in vijf minuten en 44,72 seconden beklom met een opgevoerde Subaru Impreza WRX STI. Dat was snel genoeg om het vorige record met 24 seconden te verbeteren, waardoor de lat zo hoog werd gelegd dat het nooit meer werd overtroffen – tot nu toe.

Vastbesloten om zijn eigen record te verbeteren, keerde Pastrana afgelopen weekend terug naar de Mount Washington Hillclimb, dit keer in de 862 pk Subaru WRX STI die schitterde in Gymkhana 2020. De oud-motorcrosser verbeterde zijn eigen record met 16 seconden in een nieuwe recordtijd van vijf minuten en 28,67 seconden.

Mount Washington heeft de reputatie een van de zwaarste bergbeklimmingen ter wereld te zijn. In de video zie je Pastrana met angstaanjagende snelheden het smalle parcours van 7,6 mijl beklimt, langs bomen, rotsen, mist en steile kliffen die hij centimeters na mist.

Video: Pastrana verbreekt record Mt. Washington Hillclimb

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lamborghini Countach LP800

Zo klinkt de nieuwe Lamborghini Countach LPI 800-4

Tesla-bestuurder vergeet Falcon-deur in te klappen

Tesla-bestuurder vergeet Falcon-deur in te klappen