in

Petrolicious – Fiat 1100 Stanguellini

Petrolicious weet ons iedere keer te verbazen met hun prachtige video’s, ze weten niet alleen de beroemdste klassiekers voor hun camera te krijgen maar ook unieke one-offs zoals deze Fiat 1100 Stanguellini.

Stanguellini was een monteur uit Modena, Italië, die naam voor zichzelf maakte door Fiat-motoren te tunen voor races. Uiteindelijk groeide hij door naar carrosseriebouwer en begon hij zijn eigen raceauto’s te bouwen. Deze Fiat 1100 begon zijn leven in 1948 met open wielen, maar kreeg deze gewelfde spatborden een paar jaar later voor evenementen als de Mille Miglia.

Fabrizio Lorenzoni’s vader kocht de bijzondere Fiat in 1955 maar racete er nooit mee. “Hij kocht de auto alleen maar om te genieten van het feit dat hij een sportwagen had en dus werd de auto lange tijd in de garage bewaard.” Pas in 1977 kroop Fabrizio voor het eerst achter het stuur van de klassieker om deel te nemen aan een race waarna de auto ook ingezet werd tijdens Targa Florio, de Grand Prix van Napels, de Grand Prix van Rome, en de Giro di Toscana.

Sinds die eerste race in 1977 is Lorenzoni bezig de geschiedenis van zijn Fiat 1100 Stanguellini vast te leggen, maar alleen in de periode dat hij er niet mee aan het rijden is.

Video: Petrolicious – Fiat 1100 Stanguellini

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Het verschil tussen een Porsche 911 GT3 Cup en 911 GT3 RSR

Het verschil tussen een Porsche 911 GT3 Cup en 911 GT3 RSR

De Brabus 850 brengt je niet in stilte naar je werk

De Brabus 850 brengt je niet in stilte naar je werk