in

Petrolicious – Martini Ford Mustang

Na de schitterende video van vorig week ,over een Porsche 911 2.7 RS, is Petrolicious nu op bezoek bij Steve Strope om zijn Martini Ford Mustang te filmen. Zijn Ford Mustang is gebaseerd op een ‘wat als’ moment, waarbij Ford en Martini Racing samenwerken aan de Mustang.

Hoewel het Martini Racing programma pas in 1968 begon heeft Steve bewust gekozen voor een 1966 Mustang, de latere versies vond hij niet geschikt en de Mustang moet overkomen als een echte Martini Racing auto. Dat is qua prestaties zeker het geval, aangedreven door een 1966 Ford/Lotus IndyCar motor is deze Mustang voorzien van 425 pk bij 7.000 toeren, de motor kan 9.000 toeren draaien maar Steve blijft hier bewust iets onder.

Kijkend naar het interieur en exterieur kunnen we alleen maar een diepe buiging maken voor de mate van detail. Alles is zo netjes afgewerkt dat het lijkt alsof deze Martini Ford echt in de jaren ’60 geracet heeft. Niet voor niets won de auto de 2012 SEMA award voor beste Ford.

Video: Martini Ford Mustang

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zeven Redenen Waarom Je Een E46 M3 Moet Hebben

Zeven Redenen Waarom Je Een E46 M3 Moet Hebben

Aston Martin V12 Vantage S Review

Aston Martin V12 Vantage S Review