in

Petrolicious – De originele Porsche 718 op Targa Florio

Porsche heeft de typenaam 718 sinds dit jaar verbonden aan de Boxster en Cayman, maar oorspronkelijk was de Porsche 718 een raceauto. Bij de Targa Florio behaalde de Porsche 718 in 1959 en 1960 twee keer de overwinning en nu, ruim 56 jaar later, keert Petrolicious met die 718 terug naar Sicilië.

Voormalig Porsche fabrieksrijder Derek Bell reed nooit met een originele 718 maar deze kans liet hij niet aan zich voorbij gaan, hij reed de Targa Florio-winnende 718 RS 60 op het werkelijke Targa Florio parcours in Sicilië. Met ruim 800 bochten, tientallen haarspeldbochten en dwars door diverse dorpjes is de Targa Florio nog steeds een zeer gerespecteerd en geliefd evenement bij de bewoners van het eiland, ook al wordt de race sinds 1977 niet meer verreden. Derek’s racecarrière kwam pas veel later op gang en dus is het voor hem een droom die werkelijkheid wordt: “I never imagined I’d ever drive this car, I never imagined I’d ever drive on the Targa Florio…” “I had to keep telling myself; you’re not on just a bit of road…you’re on the Targa Florio course.

Het is eigenlijk ongelooflijk wat Petrolicious voor elkaar heeft gekregen, wat een ontzettend mooie video is dit geworden. Een van de beste video’s die ze ooit gemaakt hebben!

Video: De originele Porsche 718 op Targa Florio

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Zie hier een McLaren P1 GTR met kentekenplaat

Zie hier een McLaren P1 GTR met kentekenplaat

formule 3000

Formule 3000 racend over bergpassen