in

Porsche 718 Boxster S Review

Dat Porsche de Boxster een kleine facelift heeft gegeven met een nieuwe motor, wat nieuwe uiterlijke kenmerken en een nieuwe naam is geen nieuws. Maar een rijtest ontbrak nog en daar voorziet Autoweek ons nu van.

De Porsche 718 Boxster S waarmee Autoweek rijdt heeft een 2,5-liter viercilinder boxermotor met een vermogen van 350 pk en 420 Nm koppel. Op alle 718 Boxster-modellen is een handgeschakelde zesbak standaard maar Autoweek rijdt met de optionele PDK-variant. In deze uitvoering heeft de 718 Boxster S slechts 4.3 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur te sprinten.

Zoals je mag verwachten van Porsche heeft men haar huiswerk uitstekend gedaan. Roy Kleijwegt verteld dat de nieuwe viercilinder boxermotor qua beleving niet opkan tegen de atmosferische zescilinder van de vorige Boxster, maar dat op alle andere vlakken de Boxster een stuk verbeterd is. Sterker nog, “steengoed en perfect” zijn de exacte woorden die Roy in de mond neemt.

De nieuwe 718 Boxster S staat vanaf €82.900 bij de Porsche dealer, de standaard Boxster is er vanaf €67.800.

Video: Porsche 718 Boxster S Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Achtervolging in LA

Deze achtervolging is hilarisch en bizar tegelijk

Porsche 991 GT3 RS verslaat ook 458 Speciale

Porsche 991 GT3 RS verslaat ook Ferrari 458 Speciale