in

Petrolicious – Spyker C8 Spyder

In de nieuwste Petrolicious-video praat James Chen over zijn 2006 Spyker C8 Spyder, een auto die door veel mensen in de Verenigde Staten niet herkend wordt. Nieuwsgierige toeschouwers vragen regelmatig aan James wat voor soort auto het is, vaak gevolgd door de vraag “Wat is een Spyker?”.

De Spyker C8 was een supercar die zich niets aantrok van de normen van grote fabrikanten. De Nederlandse supercar was uniek in ieder opzicht, alle onderdelen werden gemaakt van hoogwaardig materiaal en de aandacht voor detail was waanzinnig. De Spyker C8 was weliswaar geen auto die zich kon meten met de Ferrari F430, maar als je iets bijzonders wilde hebben was de Spyker een prima keuze.

Inmiddels is het alweer jaren angstvallig stil rondom het merk. Volgens CEO Victor Muller worden er in Zeewolde nog steeds auto’s geproduceerd, hetzij in zeer beperkte oplage. Als je hoort met hoeveel passie James Chen over zijn C8 Spyder praat is het haast vreemd dat het merk geen succes is geworden. In totaal zijn er slechts 271 Spykers gebouwd in ongeveer 15 jaar tijd.

Video: Petrolicious – Spyker C8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2003 Volkswagen Bora

Man maakt leuke advertentie voor 2003 Volkswagen Bora

WRC 2019 - Rally de France Highlights

WRC 2019 – Rally de France Highlights