in

Peugeot E-Legend Concept bij Villa d’Este 2019

De Peugeot E-Legend Concept werd vorig jaar aan het publiek voorgesteld tijdens de Paris Motor Show 2019. De concept car werd met veel enthousiasme ontvangen en de Franse fabrikant liet de kans niet lopen om hun e-Legend Concept ook te showen aan het publiek tijdens Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019.

Het design is geïnspireerd op een klassieke Peugeot 504, maar dan met een moderne twist en een vleugje Ford Mustang. Onderhuids die old-school look zit een volledig autonome, volledig elektrisch voertuig met interessante technologie.

De E-Legend heeft twee elektromotoren en een accupakket van 100 kWh, waardoor de Peugeot beschikt over 463 pk en 800 Nm koppel. Vanuit stilstand sprint de concept car in 4 tellen naar 100 km/h en door naar een topsnelheid van 220 km/h. De actieradius bedraagt volgens Peugeot 600 km en in 25 minuten is het accupakket voor 80% opgeladen.

De auto heeft vier rijmodi, waaronder twee autonome modi’s waarbij het stuur teruggetrokken wordt in het dashboard. Schakelen tussen de rijmodi, openen en sluiten van de elektrische deuren en het regelen van muziek zou worden gedaan met een ‘voice assistant’ die is ontwikkeld voor autonoom rijden.

Hoe gaaf de Peugeot E-Legend Concept ook is, waarschijnlijk gaat de auto nooit in productie. De kosten zouden veel te hoog zijn voor het Franse merk, minstens 70.000 euro voor één exemplaar.

Video: Peugeot E-Legend Concept bij Villa d’Este

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Austro-Daimler Bergmeister

Austro-Daimler Bergmeister is een 1.200 pk Hybride

BMW E30 Touring met M3-motor

Prachtige BMW E30 Touring met M3-motor