in

Pininfarina Battista krijgt 1.900 elektrische pk’s

Automobili Pininfarina heeft op de Autosalon van Genève haar eerste productieauto getoond, de €2 miljoen kostende Battista. De auto is vernoemd naar Battista Farina, die het designhuis in 1930 oprichtte.

De Battista krijgt een elektrische aandrijflijn met een 120 kWh-accupakket en vier elektromoten. Deze aandrijflijn heeft het in Cambiano gevestigde bedrijf niet zelf ontwikkeld, maar gekocht van specialist Rimac, die we natuurlijk kennen van de One. Met 1.900 pk en 2.300 Nm sprint de elektrische hypercar in minder dan twee seconden naar 100 km/h. Nog indrukwekkender is de sprint naar 300 km/h, die neemt slechts elf seconden en een beetje in beslag. Lekker voor je nekspieren!

Het bereik van de Battista bedraagt 450 kilometer en binnen 45 minuten kan het accupakket voor 80% opgeladen worden. De techniek mag dan wel geleend zijn, het design is op en top Pininfarina. De auto lijkt sterk op de Ferrari’s die designhuis tot twee jaar geleden ontwierp voor Maranello.

Er zullen slechts 150 exemplaren van de auto uit de fabriek rollen, die stuk voor stuk met de hand worden gebouwd.

Video: Pininfarina Battista

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire is de duurste nieuwe auto ooit gemaakt

Fernando Alonso test nieuwe Supra

Fernando Alonso test nieuwe Supra op Fuji Speedway