in

Pininfarina Battista supersnel tijdens de Virginia Hillclimb

De Virginia City Hillclimb 2023 vond onlangs plaats in Nevada. Meestal zie je tijdens een Hillclimb brullende autos’ met hele grote vleugels. De meeste voertuigen waren dan ook uitgerust met krachtige verbrandingsmotoren. Eén van de deelnemers besloot echter om met zijn Pininfarina Battista de elektrische capaciteiten te demonstreren en vloog met spectaculaire snelheid de heuvel op!

Met 1.877 pk en 1.726 Nm koppel is de volledig elektrische Battista een van de krachtigste productievoertuigen ter wereld. Met een tijd van 0 naar 100 km/u van 1,79 seconden is de hypercar ook een van de snelst accelererende auto’s.

Maar zoals we in onderstaande video kunnen zien, is de Battista ook enorm getalenteerd in de bochten. Het voertuig vertrekt in absolute stilte, maar schiet weg met een enorme snelheid. De achterbanden zoeken even naar tractie voordat ze zich in het asfalt graven en voldoende grip vinden.

De Pininfarina Battista domineert de hillclimb met een tijd van 3:23.625 en moest alleen zijn meerdere erkennen in een getunede 2012 Nissan GT-R die het parcours aflegdein  een tijd van 3:17.468 minuten

Video: Pininfarina Battista supersnel tijdens de Virginia Hillclimb

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.
Porsche 911 bestaat 60 jaar

De Porsche 911 bestaat 60 jaar

Piotr Więcek's 2JZ BIG TURBO Swapped Toyota A90 Supra in Action

Piotr Więcek’s Toyota Supra 2JZ drift lekker weg