in

Pininfarina Battista supersnel tijdens de Virginia Hillclimb

De Virginia City Hillclimb 2023 vond onlangs plaats in Nevada. Meestal zie je tijdens een Hillclimb brullende autos’ met hele grote vleugels. De meeste voertuigen waren dan ook uitgerust met krachtige verbrandingsmotoren. Eén van de deelnemers besloot echter om met zijn Pininfarina Battista de elektrische capaciteiten te demonstreren en vloog met spectaculaire snelheid de heuvel op!

Met 1.877 pk en 1.726 Nm koppel is de volledig elektrische Battista een van de krachtigste productievoertuigen ter wereld. Met een tijd van 0 naar 100 km/u van 1,79 seconden is de hypercar ook een van de snelst accelererende auto’s.

Maar zoals we in onderstaande video kunnen zien, is de Battista ook enorm getalenteerd in de bochten. Het voertuig vertrekt in absolute stilte, maar schiet weg met een enorme snelheid. De achterbanden zoeken even naar tractie voordat ze zich in het asfalt graven en voldoende grip vinden.

De Pininfarina Battista domineert de hillclimb met een tijd van 3:23.625 en moest alleen zijn meerdere erkennen in een getunede 2012 Nissan GT-R die het parcours aflegdein  een tijd van 3:17.468 minuten

Video: Pininfarina Battista supersnel tijdens de Virginia Hillclimb

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.