in

Plymouth PJ krijgt eerste wasbeurt in ruim 40 jaar!

Dit is een Plymouth PJ Sedan uit 1935, die ruim veertig jaar geleden in een garage werd geparkeerd. Sindsdien is er niet meer naar omgekeken en staat de inmiddels 87 jaar oude klassieker weg te rotten. Tot nu, want Larry Kosilla en zijn team van AMMO NYC zijn ingeschakeld om de Plymouth uit de garage te slepen en op te knappen.

De Plymouth PJ is een voertuig uit het depressietijdperk van Amerika en was destijds een echte budgetauto, met een prijskaartje van slechts $510. Voor dat bedrag kreeg je een ruime sedan met stalen carrosserie, hydraulische remmen, onafhankelijk handrem en een zescilinder met 82 pk.

Omdat de Plymouth al ruim 40 jaar niet mee is gewassen heeft Larry Kosilla hem naar de AMMO Studio gebracht voor een grondige schoonmaakbeurt en te kijken of de 87 jaar oude motor nog werkend te krijgen is. Zoals altijd is het weer een mooie transformatie om te aanschouwen.

Video: Plymouth PJ krijgt eerste wasbeurt in ruim 40 jaar!

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota GR Yaris vs Mitsubishi Lancer EVO VII

Is de Toyota GR Yaris sneller dan een Mitsubishi Lancer EVO VII

Audi Dragrace

Audi RS E-tron GT racet tegen RS6 en RS3 op skipiste