in

Porsche 718 Cayman GT4 RS blijft rondjes draaien op de ‘Ring

Tijdens de Industry Pool op de Nürburgring heeft Spotter Mike wederom de Porsche 718 Cayman GT4 RS gefilmd.

De hardcore 718 Cayman GT4 RS zagen we voor het eerst in april van dit jaar en is iets waar Porsche-liefhebbers al jaren op wachten. De opnames laten een prototype zien met nieuwe NACA-inlaten in de motorkap, ventilatieopeningen achter de deuren en een enorme achtervleugel op de kont van de Cayman GT4 RS. Er zou ook meer vermogen uit de nieuw ontwikkelde 4,0-liter flat-six gehaald moeten worden, er gaan geruchten rond die wijzen op bijna 450 pk.

Waar de standaard GT4 wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak, zal de GT4 RS waarschijnlijk exclusief worden geleverd met de PDK-transmissie. Daarnaast zal het chassis ook verbeterd worden om het extra vermogen en downforce aan te kunnen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Cayman GT4 RS debuteert, maar een onthulling in 2020 is aannemelijk met leveringen die starten in 2021.

Video: Porsche 718 Cayman GT4 RS op de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Interview Max Verstappen na GP België 2020

Interview Max Verstappen na GP België 2020

Audi V8 Quattro

Audi V8 Quattro is een prachtige klassieker