in

Porsche 718 Cayman S Review

De Porsche Cayman S is een geweldige sportauto, Chris Harris was laaiend enthousiast over het laatste model met de 3,4 liter zescilinder maar sindsdien is er veel veranderd. De nieuwe 718 Cayman S heeft niet alleen een makeover gekregen maar ook een nieuwe motor. Hoeveel verschil maakt dat?

Zoals bekend hebben de Cayman en Boxster een viercilinder turbomotor gekregen in plaats van de atmosferische zescilinder. In de S-uitvoering bedraagt de cilinderinhoud 2500cc met een vermogen van 350 pk en 420 Nm koppel. De derde generatie Cayman is standaard uitgerust met een handgeschakelde zesbak maar uiteraard is een PDK-transmissie als optie beschikbaar. De 718 Cayman S doet 4,2 seconden over de gebruikelijk sprint naar 100 km/h en topt bij 285 km/h, deze cijfers zijn overigens wel gebaseerd op de snelle PDK-transmissie.

Ten opzichte van het vorige model is het onderstel strakker geveerd, de anti-roll bars stijver, de besturing 10% scherper en de remmen afkomstig van de 911 Carrera in combinatie met 6 mm dikkere schijven. De 718 Cayman S is dus een serieuze sportauto. Wat kost dit allemaal? Handgeschakeld €84.368 en met PDK verrassend genoeg iets goedkoper, €80.900.

Video: Porsche 718 Cayman S Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari, Porsche, Maserati Rev Battle

Ferrari, Porsche & Maserati Rev Battle!

Formule 1 2016 - British Grand Prix Highlights

Formule 1 2016 – British Grand Prix Highlights