in

Porsche 718 Spyder van Deman Motorsports heeft 565 pk

De nieuwe Porsche 992 GT3 RS heeft een heerlijke 4,0-liter atmosferische zescilinder boxermotor met 525 pk. Krachtiger maakt Porsche ze niet, zonder turbo’s althans. Maar DeMan Motorsports heeft een 4,5-liter atmosferische boxermotor ontwikkeld die maar liefst 565 pk produceert.

DeMan Motorsports begint met de standaard 4.0-liter zescilinder boxermotor die in de Cayman GT4 en 718 Spyder ligt. Door de slag te vergoten is de inhoud met 0,5-liter toegenomen en door de zescilinder te voorzien van allerlei motorsport upgrades heeft dit blok 150 pk en 175 Nm koppel erbij gekregen.

Daarop past DeMan een close-ratio set toe voor de handgeschakelde zesversnellingsbak. De eerste en zesde versnelling blijven standaard, maar de tweede tot en met de vijfde versnelling zijn ingekort voor een betere respons en meer plezier. Als de Porsche vanuit de fabriek tekortkomingen had, lossen deze twee aanpassingen ze op.

Toen autojournalist Matt Farah anderhalf jaar geleden kennis maakte met de 4,5-liter van DeMan Motorsport, werd hij compleet overdonderd door de prestaties. Hij plaatste direct een bestelling om zijn 718 Spyder te voorzien van de 4.5 upgrade en dit is het resultaat.

Video: Porsche 718 Spyder van Deman Motorsports

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van 2023 week 2

De Motorsport Crashes van 2023 week 2

Ferrari Testarossa gaat dwars in de sneeuw

Ferrari Testarossa gaat dwars in de sneeuw