in

Porsche 911 Carrera met aftermarket Hybride Systeem

Als je serieus meer vermogen uit een motor wil halen zijn turbocharging en supercharging de beste opties. VONNEN biedt nu een nieuw soort tuning aan, een pakket waarbij de motor nauwelijks aangeraakt hoeft te worden.

Door het vliegwiel te vervangen door een elektromotor, een klein accupakket te plaatsen en een zelfstandige ECU, kan VONNEN 150 PK en 150 Nm koppel aan de krukas toevoegen zonder de motor aan te passen. Het is hybride technologie voor auto’s die nooit zijn ontworpen om hybride te zijn. Vooralsnog bieden ze deze vorm van tuning alleen aan voor Porsches die gebouwd zijn na 2009, maar men wil dit pakket in de toekomst ook beschikbaar stellen voor andere merken.

Matt Farah mocht een Porsche 911 Carrera testen die uitgerust was met het hybride systeem van VONNEN. Standaard beschikt de Porsche over 350 pk, maar nu dus over 500 pk! Volgens Farah werkt het systeem veel beter dan je vooraf zou denken.

Er zitten uiteraard ook nadelen aan deze vorm van tuning, één daarvan is het gewicht van het pakket dat 65 kg bedraagt. Het grootste nadeel, de prijs: 75.000 dollar! Het systeem is nog in ontwikkeling en dat maakt het zo ontzettend duur, maar in de toekomst zou de prijs flink moeten zakken.

Het is in ieder geval een interessante vorm van tuning, maar het wordt pas interessant voor het grote publiek als de prijs zakt naar $10.000.

Video: Porsche 911 Carrera met aftermarket Hybride Systeem

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Reageer op deze video