in

Porsche 911 Dakar; de ideale rallyauto!

In 1983 kwam Jackie Ickx op het hoofdkantoor van Porsche, met 4 Le Mans titels op zijn naam was hij een grootheid binnen de autosport. Hij klopte aan bij Porsche met het idee om een Porsche te bouwen voor de Parijs-Dakar rally. In 1984 werd de Porsche 953 onthuld en dit werd de auto voor de rally, en met succes, de Porsche 953 won de Parijs-Dakar rally. 

Nu, 40 jaar later, komt Porsche met een 911 Dakar, een auto die de weg op kan maar net zo goed presteert op een andere ondergrond. Met een turbocharged 3.0-liter zescilinder boxermotor produceert deze Porsche zo’n 480 pk en 570 Nm. Hij weegt iets meer dan 1.600 kg en staat 50 milimeter hoger op zijn poten en met een liftsysteem kan de koets nog eens 30 milimeter omhoog. De 911 Dakar is uiteraard vierwielaangedreven en met de speciale Rally Launch Control accelereert de Porsche op het zand in iets meer dan 5 seconden naar honderd kilometer per uur.

In de onderstaande video crost Rory door de Sahara in Zuid-Marokko. Hij kijkt hoe de auto zich houdt in het zand maar ook op het asfalt. Benieuwd naar de video? Check hem hieronder! 

Video: Porsche 911 Dakar, de ideale rallyauto

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Zie de Mercedes-AMG One vanuit third-person view thumbnail 1

Zie de Mercedes-AMG One vanuit third-person view

Op de Rollenbank- Saab 9-3 Viggen

Op de Rollenbank- Saab 9-3 Viggen