in

Porsche 911 Dakar oogt wat vreemd in London

De allereerste Porsche 911 Dakar in het Verenigd Koninkrijk is gearriveerd in Londen, waar de gelukkige eigenaar hem ophaalde bij dealer H.R. Owen. De offroader staat 50mm hoger op zijn poten dan een normale 911 en daardoor oogt hij toch wat vreemd in het Londense straatbeeld.

De 2.500 exemplaren van de Porsche 911 Dakar beschikken over een zescilinder boxermotor met 480 pk en 570 Nm koppel. Het vermogen gaat via een achttraps PDK naar alle vier de wielen. Nul naar honderd kilometer per uur neemt 3,5 seconden in beslag en met de speciale Rally Launch Control schiet de 911 Dakar met vier spinnende wielen uit de startblokken.

We hopen dat de eigenaar geniet van zijn 911 Dakar op gravelpaden in Wales of iets dergelijks, want de Porsche hoort eigenlijk niet thuis in stedelijk Londen vinden wij. Wil je de 911 Dakar in zijn natuurlijke habitat zien, dan raden we je deze rijtest aan!

Video: Porsche 911 Dakar oogt wat vreemd in London

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Alfa Romeo Giulia SWB Zagato flaneert door Milaan

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato flaneert door Milaan

Bestelbus met 150 kg wiet slaat op de vlucht