in

Porsche 911 GT3 RS krijgt Bosozoku-stijl uitlaat

Deze 911 GT3 RS heeft de meest krankzinnige titanium uitlaatuiteinden die je ooit hebt gezien op een Porsche! Ze zijn gemaakt door de Taiwanese specialist iPE Innotech en gebaseerd op de Bosozoku-stijl uit Japan.

De omhoog geplaatste geluiddempers zijn bevestigd aan de achtervleugel van de GT3 RS en staan in een V-vorm. Voor degenen die niet bekend zijn met de Japanse tuningscultuur Bosozoku, zal dit even schrikken zijn. Maar het kan nog veel extremer, zoals we ooit zagen op deze Lamborghini. Hoewel duidelijk geïnspireerd door Bosozoku, noemt iPE Exhaust dit een ‘Maru-So’-uitlaat.

Gelukkig is dit de eerste en laatste keer dat iPE zo’n soort uitlaat maakt, het was een one-off project voor een klant en het bedrijf zal dit niet als product aanbieden. Wat ze wel gaan aanbieden zijn uitlaten met een camo-keramische coating, zoals te zien is onder de bips van de Porsche.

Mocht je van mening zijn dat het geluid behoorlijk gedempt klinkt, dat klopt. Het zijn namelijk extra dempers die aan de bestaande uitlaat zijn bevestigd. Geen geschreeuw meer dus van de 500 pk sterke boxermotor.

Video: Porsche 911 GT3 RS krijgt Bosozoku-stijl uitlaat

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2021 Audi RS e-tron GT Review

2021 Audi RS e-tron GT Review

1.000 pk Skyline R32 GT-R gaat allemachtig hard

1.000 pk Skyline R32 GT-R gaat allemachtig hard