in

Extreme Tuning in Japan: Bosozoku!

Japanse Tuning kan wat extreem zijn, de Liberty Walk GT-R en de Rauh-Welt Porsches zijn nog smaakvol getuned maar het kan veel extremer. Zo zagen we recentelijk nog Lamborghini LED/Neon Run in Tokyo maar dat is niets vergelijken bij de “Bosozoku Style”, de extreemste vorm van tuning ter wereld. Het idee erachter is om zo flamboyant mogelijk te zijn met de modificaties, waarbij de uitlaten vooral in het oog springen.

Bosozoku tuners worden geïnspireerd door oude silhouet racers uit de jaren ’70 en ’80 maar ook de bekende Manga tekenfilms. Om naar en van meetings te rijden maken deze auto’s gebruik van zogenaamde kari-namba kentekenplaten, de witte plaat met rode streep geeft ieder voertuig een aantal dagen per jaar toegang tot de openbare weg. Zonder deze kentekenplaat is het niet mogelijk om met deze auto’s rond te rijden.

Een kenmerk van deze Bosozoku meetings is dat alle auto’s flink revven met hun motoren, daar heb je natuurlijk die enorme uitlaten voor. Naast de zeer extreme gevallen zijn er ook een paar exemplaren die wat ingetogener en serieus gaaf zijn. Lijkt me toch wel interessant om zo’n meeting eens mee te maken, jullie niet?

Video: Bosozoku Meeting

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Track Battle: BMW M4 vs Porsche 911 Carrera

Track Battle: BMW M4 vs Porsche 911 Carrera

Chris Harris leert je driften met de BMW M235i

Chris Harris leert je driften met de BMW M235i