in

Porsche 911 Turbo S facelift is nog beter en krachtiger

Het facelift model van de Porsche 911 Turbo S heeft van de engineers uit Zuffenhausen nog meer vermogen en technische trucs gekregen om de strijd aan te gaan met rivalen als de McLaren 570S. EVO’s Dan Prosser reed met de gefacelifte 991.2 Turbo S tijdens de lancering op het Kyalami circuit en hieronder zie je zijn review.

De 911 Turbo S heeft 20 pk extra gekregen ten opzichte van het vorige model, waardoor het totale vermogen nu op 580 pk uitkomt. Officieel sprint de Porsche nu in 2.9 seconden naar 100 kilometer per uur, maar volgens de engineers is het eigenlijk 2.6 seconden. De topsnelheid bedraagt een indrukwekkende 330 km/h!

Het extra vermogen dankt de 911 Turbo S aan een verbeterd inlaatkanaal, hogere brandstofdruk en nieuwe turboladers met grotere compressors. Daarnaast introduceert Porsche het Dynamic Boost-systeem, wat ervoor zorgt dat de turbo’s blijven draaien wanneer de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt. Hierdoor reageert de motor veel sneller wanneer de bestuurder het gaspedaal weer intrapt.

De Porsche 991.2 Turbo S is uiteraard op veel meer vlakken verbeterd dan alleen op motorisch vlak, Dan Prosser neemt je daarom in onderstaande video mee langs alle wijzigingen en komt tot de conclusie dat de Turbo S beter is dan ooit.

Video: Porsche 911 Turbo S Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Alfa Romeo Giulia Sprint

Alfa Romeo Giulia Sprint Review

BMW-M7-Alpina-B7-Promo

De 608 pk sterke Alpina B7 is de M7 die BMW niet wil maken