in

Porsche 917 Demo op Goodwood

Dit jaar viert Porsche de 50e verjaardag van een van de meest legendarische endurance raceauto’s ooit gebouwd, de 917. Voor de 77ste Goodwood Members Meeting nam de fabrikant niet een of twee, maar vijf exemplaren van de 917 mee.

De allereerste 917-001 (in wit en groen), werd vergezeld door de 917/30 (in Sunoco blauw en geel) samen met de 917K in iconische Gulf-kleuren en nog een 917/30 met een verlengde wielbasis in regenboog striping. Niet op bovenstaande foto, maar wel aanwezig op het circuit, was een rode 917 Spyder.

Deze vijf exemplaren vertegenwoordigen de Crème de la Crème der 917’s, helemaal als je bedenkt dat Porsche slechts 37 auto’s in totaal bouwde van dit type. De 917 is de raceauto waarmee Porsche de eerste twee van haar negentien overwinningen behaalde op Le Mans. De 917/30 won twee jaar op rij de Can-Am-titel en staat te boek als de krachtigste raceauto ooit gemaakt door Porsche, de 5.4 liter twaalfcilinder twin turbo produceerde in kwalificatie ruim 1.500 pk.

Deze angstaanjagende monsters waren afgelopen weekend te zien tijdens de Goodwood Members Meeting en maakten op iedereen indruk met hun imposante uiterlijk en gebrul. De demonstratie die zij gaven kun je hieronder bekijken.

Video: Porsche 917 Demo op Goodwood

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hammond en May tonen hun favoriete auto aan Sebastian Vettel

Hammond en May tonen hun favoriete auto aan Sebastian Vettel

Mercedes-AMG GT R Pro Review

Mercedes-AMG GT R Pro Review