in

Porsche 918 Spyder neemt het op tegen KTM MotoGP

Als het aankomt op rechte lijn snelheid zijn er maar weinig machines sneller dan een MotoGP-fiets. Toch gaat Mat Watson van CarWow de strijd aan met zo’n bruut snelle tweewieler en daarvoor heeft hij een Porsche 918 Spyder opgetrommeld.

De hybride hypercar is alweer bijna 10 jaar oud maar dat doet niets af aan zijn indrukwekkende specificaties. De hoogtoerige 4,7-liter V8-motor levert 600 pk en 540 Newtonmeter koppel. Deze achtcilinder wordt ondersteund door twee elektromotoren die goed zijn voor 282 pk en 740 Nm koppel, waardoor de 918 Spyder in totaal over 887 pk en 1.280 Nm beschikt. Met 1.674 kg is het geen lichtgewicht, maar dankzij vierwielaandrijving is de Porsche razendsnel vanaf de lijn.

De Redbull KTM Factory Racing Team MotoGP-fiets wordt aangedreven door een 1000cc V4-motor die 270 pk produceert en een redline van maar liefst 18.500 tpm heeft. De krachtige viercilinder is gekoppeld aan een sequentiële zesversnellingsbak die het vermogen overbrengt op het achterwiel. Het frame is samengesteld uit zowel staal als koolstofvezel met een totaalgewicht van slechts 157 kg.

Na een introductie van bijna 5 minuten gaan Mat en Dani Pedrosa head to head in drie dragraces. Daarna volgen er nog drie rollende races en een remtest! Scroll snel naar beneden om onderstaande video te bekijken en als je dat gedaan hebt, check dan nog even de vorige video van CarWow, met de Audi Quattro S1 Group B!

Video: Porsche 918 Spyder neemt het op tegen KTM MotoGP

Porsche 918 Spyder neemt het op tegen KTM MotoGP

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *