in

Hamilton en Rossi wisselen van Formula 1-auto en MotoGP-fiets

Valentino Rossi heeft tijdens zijn carrière als motorcoureur verschillende uitstapjes gemaakt naar machines met vier wielen. Hij doet ieder jaar mee aan de Monza Rally Show met een WRC-auto, gaat binnenkort met een Ferrari 488 GT3 racen in de 12 uur van Abu Dhabi, proefde al eens aan een NASCAR-bolide en testte tien jaar geleden meerdere keren voor het Ferrari Formule 1-team.

Recentelijk mocht de Italiaan de nodige ronden rijden in de Mercedes-AMG F1 W08, de auto waarmee Lewis Hamilton in 2017 wereldkampioen werd. Hamilton, groot fan van MotoGP, mocht op zijn beurt de 2019 Yamaha YZR-M1 motorfiets van Rossi uitproberen.

De zesvoudig wereldkampioen Formule 1 reed in het verleden al eens op een Yamaha Superbike, samen met Michael van der Mark. Beide piloten hebben dus al eens uitstapjes gemaakt naar 2 of 4 wielen, maar tot een ‘swap’ tussen beide coureurs kwam het nog nooit. Monster Energy maakte het mogelijk op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Video: Hamilton en Rossi wisselen van machines

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Inhalen met boot op de trailer

Inhalen met boot op de trailer eindigt in een ravage

Benzine tanken in een plastic zak

Vrouw tankt een paar liter benzine in een plastic tasje