in

Valentino Rossi in de NASCAR van Kyle Busch

Op maandag 23 april mocht MotoGP legende Valentino Rossi met de NASCAR Nationwide-auto van Kyle Busch in actie komen op de Charlotte Motor Speedway. Rossi omschrijft zichzelf als een ‘global motorsports fanatic’ en we weten dat hij ook met vierwielers goed uit de voeten kan. Dat bleek ook uit de tijden die Valentino Rossi reed, goed voor de top-15. In onderstaande video van Monster Energy zijn we getuige van The Doctor in Nascar.

Kyle Busch, winnaar van 4 Nationwide races en 1 Sprint Cup race dit jaar, was onder de indruk van de vooruitgang en benadering van Rossi. “Aan het begin deed hij het rustig aan, wat prima was, waarna hij elke ronde iets sneller ging. Uiteindelijk behaalde hij goede snelheden, bijzonder voor iemand die voor het eerst in zo’n auto stapt”

“Dit was een erg coole ervaring”, vertelde Rossi na afloop. “Vooral om met zulke hoge snelheden door de bocht te kunnen gaan, is een fantastisch gevoel. Door de banking heb je zoveel grip dat het net lijkt alsof je aan het circuit zit vastgeplakt. Ik heb het altijd al leuk gevonden om met een racewagen te rijden en ik vond het dan ook geweldig om een NASCAR te mogen besturen.”

Video: Valentino Rossi in de NASCAR van Kyle Busch

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 430 Scuderia Review

Ferrari 430 Scuderia Review

Race-instructeur krijgt de stuipen op het lijf

Race-instructeur krijgt de stuipen op het lijf