in

NASCAR 2022 – Clash at LA Colosseum

Traditioneel vindt de NASCAR “Clash” plaats op de Daytona International Speedway, maar dit jaar werd de demorace verplaatst naar het Los Angeles Colosseum. Een American Football stadion waarin een oval van 400 meter werd aangelegd!

De “Clash” werd niet alleen op een nieuwe locatie verreden, het was tevens het debuut van de nieuwe NextGen-auto’s. De nieuwe bolides lijken meer op de straatauto’s en voor de carrosserie is gebruik gemaakt van carbon en kevlar. Daarnaast maken de NASCAR-auto’s nu gebruik van 18-inch velgen met een centrale wielmoer, in plaats van 15-inch met vijf wielmoeren. De grootste wijziging is dat de traditionele handgeschakelde vierversnellingsbak vervangen is door een sequentiële vijftraps transmissie.

Op zaterdagavond vond er een kwalificatierace plaats waarin 36 coureurs zich probeerden te plaatsen voor de 23 beschikbare plekken in de finalerace. Deze werd op zondagavond verreden, met Kyle Busch op pole position voor Tyler Reddick. Hoe de 150 ronden tellende “Clash” zich ontvouwde op deze krappe oval, zie je in de samenvatting hieronder.

Video: NASCAR 2022 – Clash at LA Colosseum

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Arthur Tussik repareert total loss verklaarde BMW E92 coupé!

BMW E92 coupé gerepareerd door Arthur Tussik!

subaru WRX review!

Nieuwe Subaru WRX in de video van Throttle House