in

NASCAR 2022 – Clash at LA Colosseum

Traditioneel vindt de NASCAR “Clash” plaats op de Daytona International Speedway, maar dit jaar werd de demorace verplaatst naar het Los Angeles Colosseum. Een American Football stadion waarin een oval van 400 meter werd aangelegd!

De “Clash” werd niet alleen op een nieuwe locatie verreden, het was tevens het debuut van de nieuwe NextGen-auto’s. De nieuwe bolides lijken meer op de straatauto’s en voor de carrosserie is gebruik gemaakt van carbon en kevlar. Daarnaast maken de NASCAR-auto’s nu gebruik van 18-inch velgen met een centrale wielmoer, in plaats van 15-inch met vijf wielmoeren. De grootste wijziging is dat de traditionele handgeschakelde vierversnellingsbak vervangen is door een sequentiële vijftraps transmissie.

Op zaterdagavond vond er een kwalificatierace plaats waarin 36 coureurs zich probeerden te plaatsen voor de 23 beschikbare plekken in de finalerace. Deze werd op zondagavond verreden, met Kyle Busch op pole position voor Tyler Reddick. Hoe de 150 ronden tellende “Clash” zich ontvouwde op deze krappe oval, zie je in de samenvatting hieronder.

Video: NASCAR 2022 – Clash at LA Colosseum

NASCAR 2022 – Clash at LA Colosseum

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *