in

Porsche 930 Turbo van Lanzante heeft echte F1-motor achterin

Singer had de afgelopen jaren de markt voor klassieke Porsche 911-transformaties grotendeels voor zichzelf, maar er komen steeds meer bedrijven die zich specialiseren in het restomodden van klassieke 911’s. Het nieuwste project van Lanzante is van hetzelfde niveau als de Singer 911 DLS met een vergelijkbaar prijskaartje: 1.45 miljoen dollar.

De Porsche 930 TAG Turbo van Lanzante is gelimiteerd tot 11 exemplaren en wat deze restomod zo speciaal maakt is de motor. Het Britse bedrijf, wellicht het meest bekend vanwege de straatlegale McLaren P1 GTR, heeft 11 motoren ingekocht bij McLaren die werden gebruikt in de Formula 1-auto’s midden jaren ’80. Elk van deze 1,5-liter TAG-Porsche Turbo V6-motoren heeft deelgenomen aan F1-races, één daarvan bezorgde Niki Lauda zelfs de overwinning tijdens de Britse Grand Prix in 1984.

Aan de motoren is natuurlijk flink gesleuteld om ze geschikt te maken voor een straatauto. Daardoor leveren de geblazen V6-motoren nu 503 pk en 420 Nm met een redline van 9.000 tpm. Dat zijn serieuze cijfers, vooral als je bedenkt dat de 930 oorspronkelijk 300 pk had. De krachtbron is gekoppeld aan een handmatige zesbak en de topsnelheid zou 320 km/h bedragen.

Elke 930 Turbo van Lanzante krijgt een plaatje met daarop informatie over de racehistorie, waaronder de naam van de coureurs die ermee reden en hun prestaties.

Video: Porsche 930 Turbo van Lanzante

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mad Mike Lamborghini Huracan

NIMBUL is de 800 pk sterke Lamborghini Huracán van Mad Mike

Bentley Continental GT Pikes Peak Record

Zie hoe de Bentley Continental GT een Pikes Peak record verbreekt