in

Porsche 935 MOBY X: Van Photoshop naar Realiteit

Khyzyl Saleem is een designer die Photoshop-creaties maakt van ongekend hoog niveau. Dit heeft ervoor gezorgd dat The_Kyza inmiddels enkele auto’s heeft ontworpen voor games als ‘The Crew 2’ en ‘Need for Speed Heat’. Maar het is niet enkel bij digitale renders gebleven, sommige bodykits zijn ook in de echte wereld terechtgekomen via het LTO-label (Live To Offend).

Het nieuwste project van The_Kyza is deze Porsche 935 MOBY X, die in samenwerking met tuner Bisimoto wordt ontwikkeld tot een real life auto. Het was voor de Brit best een uitdaging om met het iconische design van de Porsche 935 aan de slag te gaan, maar hij heeft er weer iets heel bijzonders van gemaakt.

Kyza heeft een nieuwe voorkant ontworpen voor de Porsche 935, aerodynamische LED-koplampen aan de zijkanten van de bumper, nieuwe side skirts en in plaats van een torenhoge achtervleugel een lange ‘whale tale’. De meerspaaks velgen hebben een diep profiel en zijn bedekt door doorzichtige wieldoppen.

De meest radicale wijziging is misschien nog wel het feit dat dit een EV is, aangedreven door drie elektromotoren en een 32 kWh-accupakket. Naar verluidt zal de MOBY X over 635 pk beschikken

Video: Porsche 935 MOBY X: Van Photoshop naar Realiteit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #18

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #18

Dodge Challenger Crash

Dodge Challenger crasht in achtervolging op Tesla