in

Porsche 991 GT3 kust de vangrail op Zandvoort

Op de Nordschleife staan tegenwoordig tientallen spotters te filmen tijdens touristenfahrten en track days, waardoor ongezien crashen er haast niet meer bij is. Maak je als bestuurder een fout, dan kun je er donder op zeggen dat er waarschijnlijk iemand stond te filmen.

Op Circuit Zandvoort is dat iets minder vaak het geval, al worden er door ScheivlakTV regelmatig crashes vastgelegd. Dit incident vond niet in het Scheivlak plaats, maar in de bocht die daarop volgt; de Marlboro. Een Porsche 991 GT3 kwam veel te wijd uit en klapte hard tegen de vangrail aan.

De crash werd afgelopen zaterdag gefilmd tijdens een Vrij Rijden-sessie. De Porsche had aan de linkerzijde plaatschade en waarschijnlijk ook aan de ophanging. De 911 GT3 werd vervolgens door de marshals weggesleept en het lijkt het alsof de handrem er nog op stond. De achterwielen draaien namelijk niet terwijl ze dat direct na de crash nog wel deden.

Video: Porsche 991 GT3 kust de vangrail op Zandvoort

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McLaren 600LT Track Review

McLaren 600LT getest op Hungaroring

Peugeot 205 T16 Evo 2 & 208 T16 Pikes Peak

Peugeot 205 T16 Evo 2 & 208 T16 Pikes Peak bij Montée des Legendes 2018