in

Rondje Losail International Circuit met een 911 GT3 Touring

De Porsche 911 GT3 Touring is technisch identiek aan de normale GT3, maar dan wat luxer uitgevoerd. Zo bestaat het interieur uit leer en stof in plaats van alcantara en een rolkooi. Daarnaast heeft het Touring Pakket geen vaste achtervleugel maar een automatisch uitschuivende achterspoiler. Hierdoor is het een beetje een wolf in schaapskleren.

De GT3 Touring is afgezien van bovenstaande wijzigingen namelijk identiek aan de normale GT3. Dat wil zeggen een 500 pk sterke atmosferische 4.0-liter boxermotor gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het onderstel is hetzelfde en ook achterwielbesturing is standaard aanwezig, tevens zijn opties als het Clubsport pakket en koolstof-keramische remmen beschikbaar.

In deze video zien we hoe Abdulla Ali Alkhelaifi een Porsche 911 GT3 Touring meeneemt over het Losail International Circuit in Qatar. Hij schrijft bij de video: “All traction and stability controls were off in this video.” Dat is wel duidelijk, hij gaat flink dwars met de Porsche.

Video: Rondje Losail met een 911 GT3 Touring

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Nico Rosberg in nieuwe Formule E

Nico Rosberg in de nieuwe Formule E-auto in Berlijn

Jay Leno's Garage - Corvette C7 ZR1

Alles over de Corvette C7 ZR1 in Jay Leno’s Garage