in

Porsche 991 GT3 RS Review van Chris Harris

Porsche en Chris Harris liefhebbers opgelet, dit is waarschijnlijk dé review waar jullie op zaten te wachten. Chris is een van de eerste journalisten die een uitgebreide review heeft gemaakt van de nieuwe Porsche 991 GT3 RS!

Lichter, meer vermogen, meer grip en meer aerodynamica. Dat is waar de Rennsport-modellen van Porsche voor staan en de nieuwe 911 GT3 RS voldoet aan al die eisen. De motor heeft een inhoud van 4.0-liter en produceert 500 pk en 480 Nm koppel, enorm veel voor een atmosferische platte zescilinder. Door middel van een magnesium dak en motorkap, en een kofferklep van koolstofvezel is de auto nog eens 10 kilogram lichter geworden.

Helaas zit er, net als in de GT3, geen manuele versnellingsbak meer in. Een PDK-bak is waar bestuurders het mee moeten doen maar dan sprint je wel in 3.3 seconden naar 100 km/h en in 10,9 seconden naar 200 km/h. De koek is pas op als de naald 320 kilometer per uur aanwijst.

Qua uiterlijk is de GT3 RS net iets agressiever dan de standaard GT3. De grotere achtervleugel, grotere splitter en grotere koelsleuven springen het meest in het oog maar de auto is onderhuids ook flink aangepast ten opzichte van de GT3. Dat en meer vertelt Chris Harris ons in zijn review van de Porsche 991 GT3 RS.

Video: Porsche 991 GT3 RS Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Journalist crasht nieuwe 2016 Chevrolet Camaro

Journalist crasht nieuwe 2016 Chevrolet Camaro

Ferrari F12 Berlinetta in de vangrail na straatrace

Ferrari F12 Berlinetta in de vangrail na straatrace