in

Porsche 992 GT3 RS nader bekeken

We wisten allemaal dat hij eraan zat te komen, maar hier is hij dan, de nieuwe Porsche 992 GT3 RS. De langverwachte RS werd twee jaar geleden voor het eerst gespot op de Nürburgring en is nu eindelijk in volle glorie te aanschouwen.

De 992 GT3 RS zit boordevol racetechnologie en is de meest hardcore 911 ooit gemaakt. De nieuwe GT3 RS komt met dezelfde 4.0-liter atmosferische zescilinder boxermotor als in de reguliere GT3, maar met een andere nokkenas. Het vermogen is hierdoor toegenomen tot 525 pk. Dankzij lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel versterkt plastic, weegt de auto slechts 1450 kg met vloeistoffen.

Wat het meest opvalt aan de 992 GT3 RS is de nieuwe spoiler met DRS, die bijdraagt aan 860 kg downforce bij 285 km/h. Maar liefst dubbel zoveel als de vorige generatie RS. Daarnaast zien we dat de nieuwe uitvoering veel extremer is qua luchtinlaten, luchtsleuven, vinnen en andere aerodynamische snufjes. Het is duidelijk dat de 992 GT3 RS nog meer georiënteerd is voor circuitgebruik. Porsche heeft zelfs de versnellingsbakverhouding aangepast om de accleratie te verbeteren, waardoor de topsnelheid ‘slechts’ 296 kilometer per uur is.

Het is allemaal erg indrukwekkend, maar als je alles wilt leren over de nieuwe Porsche GT-auto, hoef je maar naar één man te luisteren; Andreas Preuninger.

Video: Porsche 992 GT3 RS nader bekeken

Porsche 992 GT3 RS nader bekeken

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *